Plugg plugg plugg

Hittills har det fungerat bra att läsa flera kurser samtidigt, även om det ibland känns som om vi vore tillbaka i gymnasiet. Det har varit lite rörigt ibland att hålla koll på vad man lärde sig på vilken föreläsning och kurs, då de alla har hyfsat lika studieområden händer det ofta att samma sak nämns på flera olika föreläsningar.

Men nu med bara två veckor kvar innan slutproven har det blivit stressigt igen. Som klassiska studenter har man inte gjort tillräckligt under terminen utan sitter här i sista minut med uppgifter som ska in. Med en 8-sidig imorgon, 5-sidig på torsdag, 3-sidig på fredag, och en 15-sidig början på nästa vecka. Men efter det är det inga mer studier för mig förränn slutproven börjar den 8e december.

Den största skillnaden med att studera här är att dom inte har muntliga redovisningar, vi har en i veckan som ska vara kring 5 minuter, och det är den enda vi har den här terminen. Annars är det mest envägs-kommunikation från proffesorn på föreläsningarna, någon skrivuppgift, och självklart en midterm där hälften av poängen kommer från flervals-frågor.

Men våra sluttentor har lite konstiga datum och tider. Under 10 dagar skriver alla studenter alla slutprov till alla kurser man tar den terminen. Så för mig börjar det med två stycken kvällstentor den 8e och 9e december mellan 18-21.00. Nästa kommer den 14e, och sista tentan är den 18e, sista dagen på tenta-perioden.

Så det blir ingen lång resa till Vancouver då vi inte kan smita iväg från Prince George som vi först hade tänkt, utan det blir bara några dagar innan det gråtfyllda avskedet när Aline flyger tillbaka till Sverige.

3 thoughts on “Plugg plugg plugg

Leave a comment